Universitatea "Babeş-Bolyai"

Buletin de Informare Entomologică

Entomologica Romanica

Contact

 

 

 

acasă

despre SLR

Proiect POS Mediu

evenimente

publicaţii

CUSTODIE

resurse utile

2% pentru Societatea Lepidopterologică Română

2017 - PROCEDURA DE REDIRECTIONARE A 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT:

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoană fizică, poate direcţiona 2% din impozitul pe venit, plătit statului, către ce organizaţie non-guvernamentală doreşte. În acest fel dvs. vă exprimaţi dorinţa privind modul în care doriţi să fie cheltuită o parte din impozitul dvs. pe venit. Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donaţie, ci este o parte a bugetului de stat care este direcţionată de către fiecare cetăţean către entitatea dorită de acesta!

Dacă doriţi ca, prin direcţionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastră l-aţi plătit statului pentru salariile din anul 2015, să sprijiniţi activitatea Societăţii Lepidopterologice Române, vă rugăm să completaţi şi transmiteţi, până la data de 25 mai 2017, doar unul din cele două documente de mai jos, în funcţie de situaţia în care vă încadraţi:

a) daca aveţi doar venituri din salarii: DESCĂRCAŢI DE AICI DECLARAŢIA 230 şi completaţi, citind cu atenţie instrucţiunile. Anul la care se face referire în declaraţie este 2016, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2016, conform fişei fiscale. Nu vă faceţi probleme dacă nu cunoaşteţi suma corespunzătoare a 2% din impozit. Va fi calculată de către organele fiscale. Puteţi lăsa căsuţa necompletată.

b) daca aveţi venituri din alte surse (cedarea folosinţei bunurilor, drepturi de autor etc): DESCĂRCAŢI DE AICI DECLARATIA 200 şi completaţi, (punctul III) citind cu atenţie instrucţiunile. Anul la care se face referire în declaraţie este 2016, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2016, conform fişei fiscale. Nu vă faceţi probleme dacă nu cunoaşteţi suma corespunzătoare a 2% din impozit. Va fi calculată de către organele fiscale. Puteţi lăsa căsuţa necompletată. Cei care obţin pe lângă salarii şi alte venituri, vor completa formularul 200, la toate capitolele aferente tipului de venit obţinut, inclusiv capitolul III "Destinaţia sumei reprezentând 2% din impozitul pe venitul anual datorat".

 

Datele de completare a declaratiilor (în cazul în care folosiţi formulare necompletate):
 

Denumire entitate nonprofit: Societatea Lepidopterologică Română
 

Cod de identificare fiscala: 6379605
 

Cont bancar (IBAN): RO97 RNCB 0106 0266 1753 0001

 

Formularul se completează de mână, în două exemplare, din care unul rămâne la contribuabil. Depuneţi formularul direct sau trimiteţi-l prin poştă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire) la Administraţia Finanţelor Publice a localităţii de domiciliu.

 

Banii pe care dumneavoastră îi direcţionaţi vor fi folosiţi pentru achiziţionarea de echipamente (GPS, aparat foto, capcane luminoase, materiale entomologice etc.), deplasări în teren cu scopul declarat de a extinde cercetările asupra mirificii lumii a insectelor, în special a fluturilor, din România (în general) şi din situl Natura 2000 Dealurile Clujului Est (în special).

Dacă doriţi mai multe informaţii în legătură cu activităţile Societăţii, nu ezitaţi să ne contactaţi.

 

 

© Societatea Lepidopterologica Romana 2013 | Toate drepturile rezervate